[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • 5 viselkedés, ami arra utal, hogy a macskád erősen ragaszkodik hozzád

5 viselkedés, ami arra utal, hogy a macskád erősen ragaszkodik hozzád

A macskákról sokan azt gondolják hogy hűvös és visszahúzódó természetűek, de minden macskatulajdonos tudja, hogy ez nem mindig van így. A macskák ugyanis mély érzelmi kötelékeket alakíthatnak ki a gazdájukkal, csakúgy, mint a kutyusok.

Ha valaha is kíváncsi voltál rá, hogy a cicád valóban szeret-e téged, akkor figyelj erre az öt jelre, hiszen ezek arra arra utalnak, hogy a macskád erősen ragaszkodik hozzád.

  1. Dorombolás

Az egyik leggyakoribb módja annak, ahogyan a macskák kifejezik a ragaszkodásukat, a dorombolás. Bár a macskák akkor is dorombolnak, amikor elégedettek és pihentek, sőt, ezt a hangot akkor is használják, amikor stresszes vagy fájdalmas helyzetben vannak. Ám ha a macskád gyakrabban dorombol, amikor te vagy a közelében, vagy amikor szeretetet mutatsz neki, az egyértelmű jel arra, hogy biztonságban érzi magát a jelenlétedben.

  1. Fejdörgölőzés

Ha a macskád magától kezdeményezi a fejdörgölőzést akkor rendkívül szerencsésnek érezheted magad. Ezeket a mozdulatokat olyanokkal szokták megosztani a macskák, akikben megbíznak és akiket családjuk részének tartanak. A macskák világában ezeket az viselkedéseket  „bunting”-nak nevezik, és ezek a valódi ragaszkodás és hozzátartozás kifejeződései.

  1. Dagasztás

Amikor a felnőtt macskák téged dagasztanak, az azt jelenti, hogy a kényelmet és a biztonságot társítják hozzád – hasonlóan ahhoz, ahogy az anyjukkal érezték magukat kölyök korukban. Tehát, ha a macskád a mancsaival dagaszt téged, az erős jel arra, hogy ragaszkodik hozzád és megbízik benned.

  1. Mindenhová Követ

A macskák természetesen kíváncsiak és szeretik felfedezni környezetüket. Azonban ha úgy tűnik, hogy a macskád mindenhová követ téged a házban – legyen az a konyha, a fürdőszoba vagy akár csak egyik szobából a másikba – az szintén egy bizonyíték arra, hogy erősen kötődik hozzád.

  1. Rajtad alszik, vagy a Közeledben

A macskák sebezhetőek, amikor alszanak, ezért olyan helyeket keresnek pihenésre, ahol biztonságban és védve érzik magukat. Ha a macskád  rajtad vagy a közeledben alszik, az  az irántad érzett hatalmas bizalom és a szeretet kifejezése. Ha összegömbölyödik melletted vagy akár rajtad, az azt jelenti: „Nálad biztonságban érzem magam, és bízom benne, hogy megvédsz engem.”

Ne feledd, hogy erős és bizalmas kapcsolat kiépítése a macskáddal időt és türelmet igényel, de az ő feltétel nélküli szeretetük és hűségük  felbecsülhetetlen érték!

Previous «
Next »