[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Hogyan tartsuk fitten benti cicánkat ősszel? Tippek mozgásra és izgalmas játékokra.

Hogyan tartsuk fitten benti cicánkat ősszel? Tippek mozgásra és izgalmas játékokra.

benti cica

A macskák boldogságának egyik alapfeltétele az elegendő aktivitás. A szabadon járó macskák több kilométert is bejárnak, miközben felfedezik területüket és egerésznek.

Ezzel szemben a benti cicák gyakran nem kapnak elegendő ingert, mivel korlátozottabb a rendelkezésre álló területük és az emberek rendszeresen kapnak táplálékot, amiért nem kell „megküzdeniük”. Ez unalomhoz vezethet.

macska játék

Miért érdemes foglalkozni a macskánkkal?

A játék segít a benti macskák vadászösztöneinek kiélésében, és hozzájárul a fizikai kondíciójuk fenntartásához. A rendszeres játék csökkenti a stresszt, valamint megelőzi a túlsúlyt és a depressziót. Fontos, hogy minden nap legalább néhány percet szánjunk a cicánkra, mivel sokszor ők is jelzik, hogy szeretnének játszani. Ha a macska játékokat hoz vagy nyávogva követel figyelmet, az egyértelmű jel arra, hogy ideje foglalkozni vele.

A játékok, mint a pálcás játékok, interaktív etetők, és mászóállványok használata is ajánlott. Érdemes naponta 15-20 perc aktív játékot beiktatni, hogy cicánk fitt maradjon. A környezet gazdagítása, például rejtekhelyek kialakítása, szintén elősegíti a természetes mozgásformákat.

játák

Tippek  játékokhoz és mozgásra

Interaktív játékok: Használj játékokat, amelyek ösztönzik a cicát a mozgásra, például pálcás játékokat, amelyekkel vadászhat a „zsákmányra”.

Környezet gazdagítása: Hozz létre izgalmas környezetet különböző mászóhelyekkel, kaparókkal és rejtekhelyekkel, ahol felfedezhet és játszhat.

Cicás agility: Próbálj ki egyszerű agility gyakorlatokat. Készíts akadálypályát a lakásban, ahol a cica átfuthat, ugrálhat vagy bújócskázhat.

Rendszeres időtartamok: Napi rendszerességgel játssz a cicával. Az 15-20 perces játékidők elegendőek ahhoz, hogy levezesse az energiáját és szorosabb kapcsolatot alakítson ki veled.

Kondíció fenntartása: Tartsd a cicát aktívan, akár úgy, hogy az étkezésekhez is kapcsolsz játékot. A tálcás etetés helyett rejtsd el az eledelt a lakás különböző pontjain.

Ezek a tippek segítenek abban, hogy a cicád fittebb és boldogabb legyen ősszel is!

 

Previous «
Next »