[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Egy cica élete forog kockán: Autózás előtt tegyél meg mindent!

Egy cica élete forog kockán: Autózás előtt tegyél meg mindent!

cica

A hideg időjárás és az eső miatt az állatok gyakran az autókban vagy autók alatt keresnek menedéket. Csak néhány egyszerű lépést kell megtenned, hogy elkerüld a felesleges és borzalmas baleseteket.

Az ősz beköszöntével nemcsak te keresed a fűtött szobát vagy a puha kabát melegét, hanem az utcán élő cicák is. Sajnos nem mindegyik cica olyan szerencsés, hogy meleg lakásba húzódjon. Többnyire a parkoló autók között keresnek búvóhelyet, ami azonban rendkívül veszélyes lehet a számukra.

Hol bújhatnak el a macskák az autóban?

A cicák számos helyen elrejtőzhetnek a kocsidban: bebújhatnak a kerekek közé, a karosszéria alá vagy akár a motorháztető alá is. Aki így indul el, az könnyen bajba kerülhet!

cica

Forrás: Saját

A MAVED – Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány felhívja az autósok figyelmét arra, hogy a következő ellenőrzéseket feltétlenül végezzék el indulás előtt:

  1. Nézz be az autó alá!
  2. Vizsgáld át a kerekeket4
  3. Erőteljesen kopogtasd meg a motorháztetőt, és figyelj. Ha egy cica ott bujkál, a hang megijesztheti és előbb-utóbb ki fog bújni.

Mi a teendő, ha a cica nem jön elő?

Ha észreveszed az állatot, de az félelmében nem akar kijönni és te sem tudod előcsalogatni, kérj segítséget a helyi állatvédőktől. Próbálkozhatsz egy kis étellel is, de ebben az esetben távolodj el az autótól, mert a jelenléted gátolhatja őt, hogy előbújjon.

Tudjuk, hogy ez a helyzet frusztráló lehet, különösen, ha éppen dolgozni indulsz, vagy a gyerekeket kell iskolába, óvodába vinned, de egy állat élete megéri a plusz percek ráfordítását.

cica

Forrás: Saját

Nem elhanyagolható, hogy az autód is megsérülhet, a balesetveszély miatt te is kockázatot vállalsz. Ne feledd, hogy a macskák mellett a nyestek is kedvelik a járművekbe való bemászkálást, és gyakran megrágják a vezetékeket is. Ez hatalmas veszélyforrást jelent, ezért érdemes az őszi-téli időszakban átvizsgálni a kábeleket is, különösen, ha hosszú ideje nem használtad az autódat.

 

Previous «