[uam_ad id="3387"]

Amerikai drótszőrű macska

Az amerikai drótszőrű macska különleges szőrzetéről kapta elnevezését.A sűrű és durvább tapintású bunda, és a görbe, hullámos szőrszálak egy mutáció során alakultak ki, amely öröklődik a macskák között.

A gén dominánsan öröklődik, ám a fajtán belül is találhatók eltérések a szőrzetek között.

Egyes macskáknál a génmutáció azonnal jelentkezik, ám akadnak olyan állatok is, akiknél csak 4 hónap után jelentkezik a furcsa szőrzet, így nehezen lehet megkülönböztetni a rokonától, a brit rövidszőrűtől.

Bundáját mindezek ellenére könnyű ápolni, heti egy-két fésüléssel megfelelően karban lehet tartani.

A fajta testfelépítésében is hasonlít az amerikai rövidszőrűre, akik masszív és erős testalkattal, gyönyörű világító sárga szemekkel rendelkeznek.

A bundájuk többféle színváltozatban is ismert: fehér, kék, vörös, krémszínű, de gyakori a kétszínű szőrzet is, amikor a fehér alapszínekhez társulnak különböző színek, mint például a kék, vörös, vagy bézs foltok.

Az amerikai drótszőrű macska az egyik legalkalmasabb fajta, ha családi kedvencet szeretnénk otthonunkba. Természetét tekintve életvidám, alkalmazkodó, rendkívül játékos és barátságos, az állatokkal és a gyermekekkel is egyaránt jól kijön.

Kinti és benti cicának is alkalmas, ám ha otthonunk melegében tartózkodik többet, érdemes biztosítani számukra sok-sok játékot, hogy letudják kötni figyelmüket akkor is, ha a gazdi nincs otthon.

Nem kedveli az egyedüllétet, így, ha sokat vagyunk távol, ajánlott egy társat vásárolni számára.

Forrás

Previous «
Next »