[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Az állatok védelme érdekében változtatta meg hirdetési szabályzatát a “Jófogás”

Az állatok védelme érdekében változtatta meg hirdetési szabályzatát a “Jófogás”

Reméljük a többi apróhirdetési oldal is csatlakozni fog hozzá, és ezzel elindul valami változás az országban!
2019. április 10-től:  „3.2. A hirdetés tárgyára vonatkozó alapfeltételek
Állatokra vonatkozó szabályok:

A Weblapon kínált állatoknak meg kell felelniük az adott faj forgalomba hozatalára vonatkozó hatályos jogszabályoknak.
Csak az a kutya/macska nevezhető a hirdetésben fajtatisztának, amely igazolhatóan törzskönyvezett vagy származási lapja van, amely tényt a hirdetésben fel kell tüntetni. A Weblapon kínált állatot a hirdetésben csak akkor lehet fajtatisztaként megjelölni, ha a hirdető feltünteti a hirdetésben, hogy az állat törzskönyvezett vagy származási lappal rendelkezik. Kétség esetén a Társaság a hirdetőtől a származás igazolására szolgáló dokumentációt bekérheti.
Kutya, macska, vadászgörény esetén az állat 8 hetes kora előtt nem választható el az anyjától, ezért a Weblapon tiltott 8 hetesnél fiatalabb állatot hirdetésben szerepeltetni, kivéve, ha a hirdető megjelöli, hogy az állat csak a 8 hetes kor betöltése után vehető át.
Kutya tulajdonjogát átruházni kizárólag az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után lehet a 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet rendelkezései szerint. A mikrochip rendelkezésre állását, illetve adott esetben annak tényét, hogy a chipezés költsége a vásárlót terheli, fel kell tüntetni a hirdetésben. Ennek hiányában a Társaság megtagadhatja a hirdetés megjelentetését.
Amennyiben jogszabály előírja, illetve amennyiben az állat ilyennel rendelkezik, a hirdetésben fel kell tüntetni a kisállat egészségügyi könyv rendelkezésre állásának tényét. Fel kell tüntetni a hirdetésben továbbá, hogy az állat kapott-e veszettség elleni oltást, valamint az ennek igazolására szolgáló dokumentumok meglétét. A jelen pontban foglalt információk feltüntetése hiányában a Társaság megtagadhatja a hirdetés megjelentetését, illetve kétség esetén a Társaság a hirdetőtől a vonatkozó dokumentációt bekérheti.
Ha az állatot nem magánszemély, hanem tenyésztő hirdeti eladásra, a kennel nevét fel kell tüntetnie a hirdetésben. A Társaság fenntartja a jogot arra, hogy a tenyésztőtől a kennelre vonatkozó dokumentumok közlését kérje. Amennyiben a hirdető a Társaság e kérésének észszerű határidőn belül nem tesz eleget, a Társaság megtagadhatja a hirdetés megjelentetését.
Kutya, macska, és egyéb kedvtelésből tartott kisállat csak pénzért és örökbefogadásra hirdethető, termékre nem cserélhető.”
Fotó: illusztráció (Pixabay)
Previous «
Next »