[uam_ad id="3387"]

Gyógyító kiskedvencek!

Felelősségteljes állattartóként Te is tudod, hogy egy cicával nem egyszerű az élet, ha a lakásban van… Ugyanakkor azt is tudod, hogy kedvenceink nélkül nagy űr tátongana bennünk. Kedvenceink önzetlen szeretete többet ér mindennél!

Szeretett kiscicánk nemcsak a lelkünkre, hanem a testünkre is hatással van, hiszen kutatók szerint egy macska szeretete képes meghosszabbítani egy ember életét. Egyes tanulmányokban az is olvasható, hogy egy cicatartó kisebb valószínűséggel kap szívrohamot, mint az, aki nem tart otthon macskát.

Tudományosan azt is igazolták, hogy akinek van otthon cicája, azok kevésbé stresszesek, depressziósak, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázata is kisebb. Továbbá arra is rájöttek, hogy egy cica dorombolása segíthet a beteg gazdáján. Már évszázadok óta használják a hang erejét a gyógyításban, hiszen bizonyos hangfrekvenciák hatással lehetnek az emberekre.

De nézzük is, hogy hogyan segíthet rajtunk kedvencünk dorombolása!

  • Dorombolás hatására a macskákban endorfin szabadul fel, minimalizálhatja, csökkentheti a stressz-hormonokat, valamint a vérnyomást és segíthet könnyebben leküzdeni egy betegséget.

 

  • A cicák hangjának frekvenciája 25 és 140 Hz közé esik, amellyel hozzásegíthetnek a törések gyógyulásához, az ízületek és inak javulásához és még a sebgyógyításához is. Köztudott, hogy a macskák gyorsan felgyógyulnak azon balesetekből, ahol törést szenvednek, az ízületi problémák és a csontrák pedig esetüket tekintve nagyon ritkának számít. Elképzelhető, hogy saját magukat gyógyítják a dorombolásukkal.

  • Kedvencünk légzőszervi betegség esetén is hatékony segítséget nyújthat, hiszen kutatások igazolják, hogy azok az emberek, akik doromboló cica közelében vannak, úgy érzik, hogy sokkal könnyebben kapnak levegőt.

 

  • Migrén esetében is segítő mancsot nyújtanak, hiszen dorombolásuknak hála, sokkal könnyebben elmúlik a fájdalom.

Forrás

Previous «
Next »