[uam_ad id="3387"]
 • Főoldal
 • >
 • News
 • >
 • Hogyan fürdessünk macskát?- Íme néhány hasznos tanács!

Hogyan fürdessünk macskát?- Íme néhány hasznos tanács!

A köztudatban úgy él, hogy a macskák utálják a vizet, és feláll a szőr a hátukon már a fürdetés gondolatától is. Ennek azonban nem kell így lennie! Éppen ezért adunk pár hasznos tanácsot, amellyel megkönnyítheted kedvenced fürdetését.

 1. Gyűjtsd össze a szükséges kellékeket: Szerezz be egy macska sampont az állatpatikából, egy törlőkendőt, egy poharat vagy mérőpoharat a víz öntéséhez, valamint egy tiszta és száraz törölközőt.
 2. A macska felkészítése: A fürdés megkezdése előtt alaposan fésüld át a macska bundáját, hogy a kefe eltávolítsa a csomókat vagy a laza szőrt.
 3. Töltsd meg a mosdókagylót vagy a kádat: Töltsd meg a mosogatót vagy a kádat néhány centiméter langyos vízzel. Ez a hőmérséklet biztonságos és kellemes a macskád számára.
 4. A macska nedvesítése: Óvatosan helyezd a macskát a vízbe, és a törlőkendővel vagy a mérőpohárral nedvesítsd meg a testének különböző részeit. Legyél nagyon óvatos, nehogy víz kerüljön a macska szemébe, orrába és fülébe.
 5. Az arc tisztítása: Használj törlőkendőt vagy puha kefét a macska arcának tisztításához. Óvatosan vidd fel a sampont, ügyelve arra, hogy elkerüld a szemet és a fület.
 6. Alapos öblítés: A sampon felhordása után alaposan öblítsd le kedvencedet, hiszen fontos, hogy a macska bőrén ne maradjon samponmaradvány.
 7. Törölközőszárítás: „Csomagold” be a macskát egy törülközőbe, és óvatosan nyomkodd meg, hogy minél több vizet szívjon fel. A folyamat során határozott, de óvatos mozdulatokat alkalmazz! A törölköző lehúzása után fésüld át kefével a szőrét, hogy gyorsabban száradjon.
 8. Hagyj időt a megszáradásra! Nem szükséges hajszárítót használni a macska szőrének szárításához, mivel még a hosszú szőrű macskák szőre is néhány órán belül megszárad. Ügyelj azonban arra, hogy ezalatt a macska ne legyen különösen hideg vagy huzatos helyen. Ha követed ezeket a lépéseket, akkor szükség esetén biztosan hatékonyan tudod majd megfürdetni bundás kedvencedet!
Previous «
Next »