[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Szobrot emeltek egy macskának az angliai Essex egyetemen

Szobrot emeltek egy macskának az angliai Essex egyetemen

Az angliai Essex tartományban található Essex Egyetem egy szoborral tiszteleg fekete-fehér rezidens macskája, Pebbles előtt. Az egyetem március 5-ét Campus Cat Day, azaz Kampusz Macska Nappá nyilvánította a 16 éves cicáért, akit először 2010-ben láttak kóborolni az egyetem területén.

Az intézmény közleménye szerint a valaha kóbor macskaként élő Pebbles manapság inkább a könyvtárban szundikál, mintsem vadászik. Ugyanis, fiatalabb korában az egyetem udvarán élő kacsa populáció száma igen csak lealacsonyodott. Nem hiába, Pebbles nagyon szerette őket kergetni – és persze elkapni.

13 évvel ezelőtti felbukkanása után Pebbles gazdáját a macska mikrochipje alapján azonosították. Azonban pár nappal később visszatért az egyetemre. Gazdája úgy ítélte meg, hogy a cica boldogabb itt, így a Diákszövetség vezérigazgatója, Craig Stephens lett a gazdája.

A 16 éves Pebbles már nem vadászik annyira a vadállatokra, inkább a kampuszt járja, várva, hogy a személyzet megetesse. Gyakran lehet látni, ahogy egész nap szundikál a campus különböző pontjain. Kedvenc alvóhelyei közé tartozik a Tony Rich Oktatási Központ, a marketing iroda és minden elérhető, meleg radiátor.

A cicáról mintázott szobrot a diákszervezet rendelte meg, és Sarah Perry kancellár fogja leleplezni az avatás napjának folyamán rendezett ünnepségek részeként. Mivel saját közösségi média oldalakkal, többek között Instagram-fiókkal is rendelkezik, az egyetem nem hivatalos kabalamacskájaként a Diákszövetség reménykedik benne, hogy Pebbles részt vesz a leleplezési ceremónián, „bár természetesen rajta múlik, meddig marad” – tették hozzá.

Stephens úr hozzátette: „Nagyszerű macska az egyetemen, és az alkalmazottak is imádják, főleg, amikor az irodáikban tölti az időt. Nagyon szeretik, és helyénvaló, hogy van neki egy nap az egyetemen, amikor kifejezzük a hálánkat. Pebbles sok ember életébe hozott örömet, és sok diáknak jelentett megnyugvást, hogy itt van velünk.”

A Pebbles szobrát Gill Parker szobrászművész készítette, és a Colchester Campus területén helyezték el. Az egyetem diákszövetsége szerint az anyagi forrásokat az elmúlt években a Campus Macska termékek értékesítésével és az öregdiákok támogatásával gyűjtötték össze.

Indruch Beáta

 

Forrás: BBC

Previous «
Next »