[uam_ad id="3387"]

Macskák a zeneiparban: The Kiffness

A macskák már régóta lenyűgözik az emberiséget kecsességükkel, függetlenségükkel és persze dorombolásukkal. De tudtad, hogy a zeneiparban is megvan a helyük? Nem csak inspirálnak, de maguk is aktívan részt vesznek a zeneiparban. Számos videóklipben szerepelnek, néha még főszerepet is kapnak. A YouTube tele van vicces és aranyos macskás videókkal, amik garantáltan mosolyt csalnak az arcodra.

Számos zenész merített már ihletet bundás kis barátinkból. A The Cure „The Lovecats” slágere igazi óda a cicákhoz, míg Tom Jones „What’s New Pussycat?” című dala humorosan ünnepli a macskák vonzerejét. A musicalek világában is megtaláljuk a macskákat, említenünk sem kell Andrew Lloyd Webber „Macskák” című igazi klasszikusát.

Napjainkra az internet és a közösségi média valóságos cica-cunamit zúdít ránk. Vicces videók tömkelege nyújt nap mint nap vidám perceket, és természetesen vannak olyanok is, akik meglátták az ebben rejlő sikert. Ehhez elég csak annyit mondani: Oh Long Johnson…és máris tudod kiről van szó! Ismerd meg hát David Scott, azaz a The Kiffness történetét, akit a nyávogós, purrogós, macska-párbeszédes videók tettek igazán sikeressé.

A The Kiffness napjaink egyik legjobb video- és zenei tartalomkészítője. Lenyűgöző közösségi média tartalmainak alapítója és fő alkotója David Scott. A jazzes, fülbemászóan vidám és magával ragadó house zenéjével a The Kiffness gyorsan az internet egyik kedvenc elektronikus zenei előadójává válik. A rendkívül népszerű videós tartalmakkal a közösségi médiában a zenekar lelkes rajongótáborra tett szert világszerte, akik igazi Kiffness nagykövetek lettek. Az alábbi videóban megnézheted a The Kiffness egyik legnépszerűbb alkotását. A videóban Bilal Göregen, egy vak utcazenész látható, aki egy darbuka nevű kézidobbal játssza az ismert finn „Ievan Polkka” című dalt. Bilal 2020-ban lett internetes szenzáció, miután a „cat vibe” mémek elárasztották a netet, és az egekbe repítették a népszerűségét.

Ebben a videóban pedig a The Kiffness egy népszerű videót remixel a Zaza Kanto nevű madagaszkári zenekartól. Ezek a gyerekek Madagaszkár legszegényebbjei közé tartoznak, mégis az ő harmóniájuk és zenei szenvedélyük a leggazdagabb, amit valaha hallottál.

A gyorsan növekvő online közönségük mellett a zenekar összesen 3 SAMA jelölést és 10 kislemez slágerlistás helyezést ért el a dél-afrikai országos rádióállomásokon, egyenként elérve a Top 40 slágerlista top 10-ét.

David Scott 2007 és 2009 között a Rhodes Egyetemen tanult zenét, ahol kitüntetéses oklevével végzett a művészeti alapképzésen. Tanulmányai alatt több egyetemi zenekarban is szerepelt, emellett néhány éjszakai klubban DJ-ként is dolgozott. A gazdag tapasztalattal és zenei tudással a háta mögött 2011-ben indította el The Kiffness projektet, miután a Nyugat-Kap tartományban található Fokvárosba költözött, hogy zenei karrierjét folytassa.

Miután Scott kiposztolta a macskás kollaborációs videóját, rengeteg felkérést kapott az ismert zenészektől. Saját sávját hozzátéve a slágerekhez, hihetetlen népszerű mixek születtek. Alább látható videójában a dél-afrikai zenei producer bemutatja néhány legjobb, beküldött videókból álló válogatását. Fantasztikus, hogy a zenének milyen ereje van, milyen sok embert késztet egy ilyesfajta virális összefogásra.

Ezek után a The Kiffness nem csak macskákkal, hanem kutyákkal, sőt madarakkal és gyerekekkel is összeállt egy-egy zene erejéig, és bátran mondhatjuk, a végeredmény fantasztikus! Ezek a klippek egyszerre szórakoztatóak, viccesek és művésziek is. És persze, mindez egy macskával indult!

Válogass kedvedre, fedezd fel David Scott munkásságát, és hagyd magad elcsábítani!

 

Indruch Beáta

Forrás: TheMusicMan

Videók: YouTube

Previous «
Next »