[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • Trükkök
  • >
  • Mit tegyünk, ha elszökött a cicánk? Segítünk hazatalálni! ❤️

Mit tegyünk, ha elszökött a cicánk? Segítünk hazatalálni! ❤️

Előfordulhat, hogy a cicád eltűnik otthonról. Ilyenkor természetes, hogy aggódsz, hiszen a kis kedvenced a család fontos tagja. Ne ess pánikba! Segítek néhány tippel, hogy szökős kis szőrös barátod biztonságban hazatalálhasson.

Először is, győződj meg róla, hogy cicád tényleg nincs bent! A cicák imádnak szűk helyekre bepréselődni, úgyhogy nézd át a dobozokat és a szekrényeket! Ha nem találod, szólítsd a nevén, zörögj a kedvenc jutalomfalatos csomagolásával és keresd a kedvenc helyein! Ne feledd a garázst és a kertet sem átfésülni!

Ha biztos vagy benne, hogy kiment, először is ne ess pánikba! Kérj segítséget a családtagoktól és a szomszédoktól! A cicák általában nem mennek messzire, érdemes a környéket alaposan átnézni. Legyen mindenki szervezett: osszatok ki utcákat a keresésre!

Hagyd nyitva a bejárati ajtót, hogy cicád hazatérhessen, ha akar. Tedd ki az ajtó elé a kedvenc takaróját vagy a használt alomtálcát, hogy az ismerős szagok segítsék a hazatalálást. Ha bent várakozik közben valaki, szemmel tarthatja a házat. Legyen nálatok telefon, hogy szólni tudjatok, ha valamelyikőtök látja!

Keresés közben sétálj nyugodtan! A hirtelen mozdulatok megijeszthetik cicádat. Inkább hívogasd, kiabáld a nevét és rázd a tápos dobozt továbbra is! Konzerves táplálás esetén ütögesd, kapargasd egy fém kanállal, hidd el, ismerik a hangját! Ha forgalmas út mellett laktok, ellenőrizzétek, nem bújt-e el valahol egy autó alá.

Ha két nap elteltével sem találod, plakátolj a környéken! Készíts színes plakátot cicád fotójával, nevével, életkorával, egyedi ismertető jeleivel, elérhetőségeddel és az eltűnés helyével! Ne feledd az internetet és a közösségi oldalakat sem! Számos szervezet van – akár a közösségi médiában is -, akik kifejezetten eltűnt állatokra keresésére specialázódtak. Értesítsd a hozzátok legközelebb tevékenykedő állatmentő szervezetet és az állatorvosotokat is!

Látogass el az állatmenhelyekre is! Lehetséges, hogy cicád odatért. Vidd magaddal a fényképét és oltási papírjait!

Ha meglátod cicádat, légy óvatos! Lehet, hogy megijedt vagy sérült. Kérj segítséget, és beszélj nyugodtan a cicádhoz. Hagyd, hogy megszagolja a kezed, és hagyj időt a bizalom megteremtésére. Ha sikerül megfognod, ne engedd ki azonnal! Hagyd, hogy néhány napig nyugalomban legyen!

Természetesen vidd el állatorvoshoz is! Lehet, hogy olyan sérülése van, amit nem is látsz.

 

Légy türelmes és reménykedj! A legtöbb esetben a cicák hazatalálnak. ❤️

 

Forrás és képek: WikiHow

 

Previous «