[uam_ad id="3387"]

Highland Fold

A Highland Fold nevű macskafaj Skóciából származik, kialakulása az amerikai görbefülű macska történetéhez hasonlít. Egy alomban pöndörödő fülű kiscicát találtak, melynek alomtársai normális füllel születtek. Később egy hétköznapi macskával pároztatták, majd egy brit rövidszőrűvel, ezzel megalapozva fajtáját.

Szőrzetük hossza és színe eltérő lehet, némelyik egészen hosszú szőrrel is rendelkezhet, amely rendszeres ápolást igényel. A farok óvatosságot igényel, mert némely egyednél előfordulhat úgynevezett farok merevség, mely fájdalmas lehet számukra, ha nem megfelelő módon kezelik.

Természetét tekintve bájos, kedves, emberszerető faj, könnyű vele együtt élni. Családosok számára ideális, hiszen mindenkivel jól kijön. Viszonylag jól viseli az egyedül létet, így tehát nem igényel egész napos foglalkozást. Ám mozgásigénye nagy, szüksége van a gazdával közös, interaktív játékokra, mely segít a kondíció megtartásában.

Fontos tudni, hogy a Highland Fold cicák hajlamosak az elhízásra, így ügyelni kell a megfelelő mennyiségű táplálékbevitelre.

 

Forrás

Previous «
Next »