[uam_ad id="3387"]

Nala, az angliai jegyellenőr cica

Egy gyömbér vörös cica, aki lebontja az akadályokat a reggeli rohanó csúcsforgalomban. Anglia északkeleti részén, Hertfordshire-ben található az a Stevenage nevet viselő vasútállomás, amit második otthonává tett Nala, a “jegyellenőr” cica. 

A négyéves szépség ugyan az állomás közelében, nagyon is szerető otthonban lakik, azonban ő szívesebben tölti napjait a szabadban. Így tévedhetett be először az ingázó emberek tömegébe, és találhatott magának kényelmes helyet – egy jegyellenőrző automata kapu tetején. A cica mindig is kalandvágyó volt, egyszer egy teljes éjszakát töltött az otthonához közel lévő moziban, és a gazdája egyik barátjának kellett hazavinnie. 

Natasha Ambler, Nala gazdája aggódott ugyan a cica testi épségéért, de nem akarta – és nem is tudta korlátozni őt a szabadságában, ezért Nala biztonsága érdekében egy GPS nyomkövetővel és természetesen az adataival ellátott nyakörvet tett a cica nyakába. Így tudta meg Natasha, hogy imádott négylábú társa minden reggel és este, a legnagyobb csúcsforgalom közepén a vasútállomáson tartózkodik – ugyanis már tudja, hogy mikor vannak ott a legtöbben.

Shaun Smith, a Great Northern Stevenage-i állomásvezetője örömét fejezte ki a macska jelenléte miatt, és megjegyezte: „Letöri a korlátokat azáltal, hogy megmosolyogtatja az embereket, és vidám beszélgetéseket kezdeményez a személyzet és az ügyfelek között – ezzel segítve csapatunkat és bérlőinket az állomáson, hogy egy összeszokott helyi közösség tagjainak érezzék magukat, ami mindenki számára megtérül.” 

Nala minden utazó embert köszönt, és szívesen gyűjti be a napi simi adagját. Természetesen azért a vasútállomáson található boltokba is betér egy-két falatért, ha a “munkavégzés” közben megéhezik.

Nem túlzás azt állítani, hogy a cicáról naponta több száz fénykép is készül, hiszen senki sem tud ellenállni egy ennyire elragadó látványnak. Nala rövid időn belül annyira népszerű lett, hogy gazdája még egy Facebook csoportot is létrehozott, ahol az emberek megoszthatják a cicával való találkozásaikat és kedvenc fotóikat. 

A gyönyörű cica és nem mindennapi története több gyermekkönyv írót is inspirált már, és olyan hírek is szárnyra keltek, hogy hamarosan rajzfilmsorozat készül Nala kalandozásairól.

Forrás: 

https://www.bbc.com/news/uk-england-beds-bucks-herts-67232823

https://bnn.network/space/nala-the-cat-feline-celebrity-brings-joy-to-stevenage-railway-station/

Képek:

https://www.facebook.com/search/top?q=the%20adventures%20of%20nala

Previous «
Next »