[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • Cikkek
  • >
  • Kutyások kontra macskások- Egy kutatás pontot tesz az ügy végére

Kutyások kontra macskások- Egy kutatás pontot tesz az ügy végére

A Caroll Egyetem és a Floridai Egyetem pszichológusai kutatást végeztek arról, hogy milyen személyiségjegyek jellemzik a macska és a kutyatartókat. A kutatás során 418 embert kérdeztek meg egy részletes kérdőív formájában, melyből 66-an macskások, 352-en pedig kutyapártiak voltak. Az eredmények a két tábort illetően meglepően alakultak.

A kutyások és a macskások között sokszor kialakulnak nézeteltérések, így a pszichológusok úgy döntöttek összevetik a két tábor személyiségjegyeit és pontot tesznek az örök dilemma végére.

A kutatás eredményei

A macskatartók értek el magasabb pontszámot az érvelés és az általános intelligencia teszten, emellett önállóbbak, nyitottabbak és elvontabb a gondolkodásuk mint a kutyásoknak.

Ám a kutyatartóknak sem kell szomorkodni, róluk ugyanis kiderült a kutatásban hogy rendkívül extrovertált és melegszívű személyiségek, illetve a szabályokat is jobban betartják, mint a macskások.

A pszichológusok levonták a következtetéseket, miszerint a macskások személyisége általánosságban véve félénk, visszahúzódó és komor, ám ezzel szemben kreatívabbak és függetlenebbek mint a kutyatartók, illetve rendkívül önellátóak és szentimentálisak is.

A kutyások pedig  nyitottabbak, kötelességtudóak és alaposabbak a macskatartóknál. A szorongás tekintetében nagyon hasonló volt a két tábor, így nem véltek felfedezni számottevő különbséget.

„A kreatív és a macskás emberek személyiségprofilja rendkívül hasonló, ami arra utal, hogy a kreatívnak tartott emberek hajlamosak a macskákat preferálni házi kedvencként”összegezték a kutatásban.

Forrás

Previous «
Next »