[uam_ad id="3387"]

Kölyökmacskák egészséges táplálása

A megfelelő táplálás kialakítása

Mivel a kiscica növekedése nagyon gyors, különleges tápot igényel, amely minden alapvető szükségletének megfelel, és hozzájárul immunrendszere és érzékszervei fejlődéséhez, illetve elősegíti csontjai növekedését.

A kölyökmacska 4 hónapos kora előtt

5 hetes koráig a kiscica táplálkozása tejalapú. A szoptatás során az anyamacskának tápanyagokban nagyon gazdag, magas zsír-, fehérje- és ásványi anyag tartalmú táplálékra van szüksége. Amikor az anya tejtermelése csökken, az elválasztás előtt, a kölyökmacskák tápanyagszükséglete akkor kezd növekedni. A kölyökmacska emésztőrendszere egészen 4 hónapos korig fokozatosan alkalmazkodik a tejemésztésről a keményítő emésztésére történő átváltáshoz. Ezen átmeneti időszak alatt a kölyökmacskának egy fehérjében dús és gondosan beállított vitamin- és ásványianyag-mennyiségeket tartalmazó tápra van szüksége. Az anyától kapott immunitás szintje fokozatosan csökken, miközben a kölyökmacska saját természetes védekező rendszere kifejlődik. A tápláléknak tartalmaznia kell a csontfejlődéshez szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat is. Összetételét gazdagíthatjuk a természetes védekezőképességet támogató tápanyaggal és a központi idegrendszer megfelelő fejlődését és működését elősegítő EPA és DHA zsírsavakkal.  A speciális Health Nutrition tápok kielégítik a cica táplálékszükségleteit, és segítenek a folyékony tápról áttérni a szilárd táplálékra.

A kölyökmacska 4 hónapos kora után

A növekedés második szakaszában is támogatni kell kis kedvencünk természetes védekezőképességét, hiszen még mindig nagyon törékeny szervezet. Négy és 12 hónapos kor között a fiatal macska izmai és csontjai tovább fejlődnek, de emésztőrendszere továbbra is éretlen marad. A táplálék kevésbé puha lehet, és támogatnia kell a kölyökmacska természetes védekező rendszerét. Ezért fejlesztettük ki a „2nd stage Health Nutrition” tápokat, amelyek segítenek a kölyökmacskának, hogy egészségesen nőjön fel! Az ivartalanítást 6 hónapos kor körül lehet elvégezni; e beavatkozást követően fontos figyelemmel kísérni a kölyökmacska állapotát, mert ilyenkor megváltozik az anyagcseréje, a túlsúly elkerülése érdekében érdekében érdemes a Kitten Sterilised tápra váltani. A legpontosabb módszer az, ha kimérjük a napi adagot (az ajánlott napi adagot megtalálható a táp csomagolásán, illetve honlapunkon is).
Ügyeljünk, hogy mindig legyen a cicának friss vize (naponta kétszer cserélve)!

Nedves tápok kölyökmacskáknak

Nedves tápjaink egy különleges filozófián alapulnak: Szeretnénk megfelelni a macska igényeinek és preferenciáinak, biztosítva mindazokat a tápanyagokat, melyekre a macska egészségének megőrzéséhez szükség van. Kifejezetten kölyökmacskáknak fejlesztettük ki a száraz tápokhoz illeszkedő nedves táp portfóliónkat, mely a növekedés első és a növekedés második szakaszában is támogatja kis kedvencünk természetes védekezőképességét.

Forrás

Previous «
Next »